Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Καταγγελίες για «πάρτι» και «αρπακτικά» στο δημοτικό συμβούλιο Ζηρού


 Απρόσμενη εξέλιξη πήρε η συζήτηση στην προ ημερών συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζηρού, για την υλοποίηση του προγράμματος «La Route», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Γιάννος ανέφερε: «Όλα αυτά που θα πρέπει να γίνουν με αυτό το έργο που είναι προϋπολογισμού 230.000,00 € θα έπρεπε να γινόταν από το κράτος και όχι από ιδιώτες. Δεν ξέρω τι υπεραξία θα δώσει στην περιοχή μας αυτό το έργο όταν ολοκληρωθεί, εγώ επειδή γνωρίζω πως σχεδιάζονται, προγραμματίζονται και τελικά υλοποιούνται αυτά τα έργα δεν θα το ψηφίσω». Παίρνοντας το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος Μενέλαος Γείτονας είπε τα εξής : «Κάνω έκκληση να μην αλλάξει τίποτα, να μην υλοποιηθεί αυτό το έργο, πρόκειται περί ενός μεγάλου πάρτι, διακόσιες τριάντα χιλιάδες για υπηρεσίες και φεστιβάλ. Αυτά είναι τα αρπακτικά του Δημοσίου, είναι πρόκληση απέναντι στην κοινωνία που στενάζει να χορηγηθούν τόσα χρήματα τα οποία προέρχονται από την φορολογία των Ευρωπαϊκών λαών και του Ελληνικού λαού και επιστρέφονται στα αρπακτικά».

Ο πρώην Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γιολδάσης, αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τονίζοντας: «Αυτό το έργο πρέπει να το αξιοποιήσουμε και θεωρώ ότι μόνο καλό θα προσφέρει στον τόπο, όταν σε τέτοια έργα γίνεται καλή χρήση φέρνουν και αποτελέσματα, δεν πρέπει γενικά και αόριστα να τα αφορίζουμε όλα αυτά και να είμαστε αρνητικοί».
Το έργο μεταξύ άλλων αφορά:
  • Τεχνική και Διοικητική Υποστήριξη για τη Διαχείριση της Πράξης.
  • Υπηρεσίες Ενημέρωσης και Δημοσιότητας για την Πράξη.
  • Υλοποίηση Στοχευμένων Δράσεων Προώθησης και Ενημέρωσης (Εφαρμογές ΤΠΕ, Αναπτυξιακές Μελέτες, Έκδοση Έντυπων και Ηλεκτρονικών Παραγωγών, Διενέργεια Εκδηλώσεων, Παρακολούθηση και Αξιολόγηση των Δραστηριοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της Πράξης ).
  •  Προμήθεια Σταθμών Πληροφόρησης ( Infokiosks ).
  • Έργα Ανάπλασης στην πέριξ της Λίμνης Ζηρού περιοχής (Αποψίλωση – Καθαρισμός  της πέριξ της Λίμνης Περιοχής, Τοποθέτηση Ενημερωτικών Πινακίδων).

Μόνο οι κ.κ. Γιάννος και Γείτονας καταψήφισαν τελικά το θέμα, το οποίο πέρασε με τις ψήφους των υπολοίπων συμβούλων. Από την άλλη η ιδιωτική εταιρία με έδρα τα Ιωάννινα, που ανέλαβε το έργο, όντως μονοπωλεί αρκετά ανάλογα έργα στην περιοχή της Ηπείρου. Ίσως τέτοιου είδους καταγγελίες, θα έπρεπε να τις βλέπουν με μεγαλύτερη προσοχή στο μέλλον, οι Δήμοι της Ηπείρου...

Πηγή: http://www.atpreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου