Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Απάτη με δήθεν γκάλοπ, που έδινε 50,8% στον Δημήτρη Γιολδάση για τον Δήμο Ζηρού, που στην συνέχεια αποσύρθηκε


ereyna

Ένα ψευτογκάλοπ που έδινε ποσοστό 50,8% στον Δημήτρη Γιολδάση ανέβηκε για λίγο σε αεριτζίδικο blog της Πρέβεζας  ( prevezabest το οποίο δε φέρει στοιχεία υπευθύνου για τις νόμιμες συνέπειες)  και έδινε ως πηγή διαφημιστικό γραφείο της Άρτας, στη συνέχεια κάτω από την ευθύνη των συνεπειών της απάτης και της παραβίασης της εκλογικής νομοθεσίας αποσύρθηκε, δείχνει το μεγεθος της παραπληροφόρησης που προσπαθούν κάποιοι να κάνουν.αντί πινακίου φακής. Αξιοσημείωτο είναι οτι το συγκεκριμένο ψευτογκάλοπ στάλθηκε και σε άλλα blog της περιοχής Φιλιππιάδας, τα οποία διαπίστωσαν την απόπειρα εξαπάτησης και αρνήθηκαν να το δημοσιοποιήσουν.

Κι επειδή ερευνήσαμε το θέμα έχουμε καταγεγραμμένη την ομολογία ενός υπαλλήλου του διαφημιστικού γραφείου, του οποίου τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας, ο οποίος μας δήλωσε οτι δεν τηρήθηκε κανένας από τους όρους της δεοντολογίας των γκάλοπ. Απλά έγινε μία καταγραφή απόψεων στην πόλη της Φιλιπιάδας σε άτομα  άνω των 40 ετών και μάλιστα έξω από εκλογικά κέντρα των υποψηφίων.
Δηλαδή κανένας κανόνας αντιπροσωπευτικού δείγματος δεν τηρήθηκε (ηλικιακά, γεωγραφικά κλπ ) και επιπλέον μας δηλώθηκε οτι κανένας δεν παρήγγειλε αυτό το γκάλοπ, αλλά έγινε για διαφημιστικούς λόγους της διαφημιστικής εταιρίας.
Όταν επικαλούμενοι την δημοσιογραφική μας ιδιότητα ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία για το ψευτογκάλοπ αυτό, διαπιστώσαμε οτι η ανάρτηση που είχε γίνει από blog της Πρέβεζας, αποσύρθηκε.




Προλάβαμε όμως να κρατήσουμε το σχεδιάγραμμα της  απάτης και παραπλάνησης του εκλογικού σώματος  που πήγε να γίνει, για να αποδειχθεί οτι η απόπειρα παραχάραξης του εκλογικού αποτελέσματος με υπόγειες διαδρομές δεν μπορεί να περάσει ούτε απαρατήρητη, ούτε ατιμώρητη. Είναι φανερό οτι παρόμοια περιστατικά θα βρουν απέναντι τους κατοίκους του Δήμου Ζηρού που θα καταδικάσουν την παραπληροφόρηση, τη νοθεία και την προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων.Όσο για το διαφημιστικό γραφείο που αναφέρθηκε ως πηγή στο ψευτογκάλοπ και που δεν είναι γραφείο σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης, θα τα πούμε μετά τις εκλογές, όταν θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη γι αυτού του είδους τη μη νόμιμη διαφημιστική δυσπρακτική.

Δημήτρης Λούπας 

Σημείωση: Το ROMIANEWS είναι ένα από τα blog που αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν την δημοσκόπηση , ανεβάσαμε μάλιστα και ανάρτηση που εξηγούσαμε τους λόγους της άρνησής μας. Έχουμε κρατήσει πάντως και το τηλέφωνο που επικοινώνησε η εταιρεία μαζί μας, όπως και την σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία που ακολούθησε μετά την άρνησή μας.

 Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου