Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Ζηρού γαι την επικείμενη απόλυση εργαζομένων

Την Πέμπτη 23 Γενάρη, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Ζηρού σχετικά με το παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την επικείμενη απόλυση των πέντε εργαζόμενων που εργάζονται στη ΔΗΖΗ ΑΕ ΟΤΑ.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται επί πολλά χρόνια (15-18) από το Δήμο Ζηρού (πρώην Δήμο Φιλιππιάδας) στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και όπου αλλού υπάρχουν ανάγκες, μονίμως απλήρωτοι, σε διαρκές καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, χωρίς να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα.

Παρόντες ήταν μέλη του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στους ΟΤΑ Πρέβεζας, οι εργαζόμενοι στη ΔΗΖΗ ΑΕ ΟΤΑ, εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο και στην Περιφέρεια Ηπείρου, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Σωματείου Οικοδόμων, του Σωματείου Συνταξιούχων κ.α.

Οι παρευρισκόμενοι απαίτησαν από το Δήμαρχο Ζηρού να βρεθεί άμεσα ο τρόπος για να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη θέση εργασίας τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να διασφαλιστεί από εδώ και πέρα η απρόσκοπτη μισθοδοσία τους στο τέλος κάθε μήνα και να γίνει άμεσα η καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.

Τα προβλήματα που υπάρχουν με τους εργαζόμενους στη ΔΗΖΗ ΑΕ ΟΤΑ δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Έρχονται ως συνέχεια των διαθεσιμοτήτων των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών το περασμένο καλοκαίρι. Είναι αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης υποχρηματοδότησης των Δήμων, της προσπάθειας Κυβέρνησης – ΕΕ και πλουτοκρατίας, σε αγαστή συνεργασία με τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές, να προσαρμόσουν το αστικό κράτος στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Δήμους και στο δημόσιο και το πέρασμα των αντίστοιχων υπηρεσιών στους ιδιώτες, στις Μ.Κ.Ο, στις λεγόμενες συνεταιριστικές επιχειρήσεις των ανέργων-απολυμένων που τάχα αύριο θα γίνουν αφεντικά και θα εφορμούν στην τσέπη της λαϊκής οικογένειες για να επιβιώσουν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΗΖΗ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Ζηρού με κάθε τρόπο.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας. Με ανακοινώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή, με οποιοδήποτε μέσο. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την άμεση μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΗΡΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ
ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου