Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

 


Σε συνέχεια και σε ανταπόκριση της επιστολής που απέστειλαν σύλλογοι και πρόεδροι κοινοτήτων της Δ.Ε. Θεσπρωτικού προς τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου με την οποία ζητούσαν να ενσκήψει πάνω από τα προβλήματα των κοινοτήτων της Λάκκας Θεσπρωτικού με στόχο να αναληφθούν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας ώστε να σταματήσει η φθίνουσα πορεία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου συνάντηση στο Θεσπρωτικό.

Μέλη Ιδιωτικής εταιρίας που απέστειλε η Π.Ε. Πρέβεζας, ενημέρωσαν επιχειρηματίες και κατοίκους του Θεσπρωτικού και της ευρύτερης περιοχής για τις δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρηματικών προτάσεων στο πλαίσιο ενός στρατηγικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού για την περιοχή.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας η οποία έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης προς τους φορείς τοπικής ανάπτυξης, του ΟΤΑ και τους σχετιζόμενους με αυτούς φορείς, την εκπόνηση αναπτυξιακών μελετών, τον στρατηγικός, χωρικός και επιχειρησιακό αναπτυξιακό σχεδιασμό, την υποστήριξη και αξιολόγηση προγραμμάτων τοπικής Ανάπτυξης (π.χ. LEADER), την εξεύρεση χρηματοδοτικών μέσων και αναπτυξιακών εργαλείων, την παροχή επενδυτικών συμβουλών προς ιδιώτες, την υποστήριξή τους για την εκπόνηση επιχειρηματικών και επενδυτικών σχεδίων, καθώς και την ένταξή τους σε συγχρηματοτούμενα προγράμματα, αναφέρθηκαν στις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και ζήτησαν προτάσεις που δύναται να συγχρηματοδοτηθούν.

πηγή:http://ipiros.gr/

Ζήτησαν να γίνει συλλογή επιχειρησιακών προτάσεων ώστε σε μία μελλοντική συνάντηση που θα ορισθεί σύντομα να μπορούν ν’ αναφερθούν με περισσότερη σαφήνεια στο ποιες εξ’ αυτών έχουν ισχυρές δυνατότητες συγχρηματοδοτήσεως από εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και κυρίως από το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας του Υπουργείου Οικονομικών.  

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Ζηρού που στηρίζει την πρωτοβουλία συλλόγων και φορέων για την ανάπτυξη της περιοχής οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ρεμπής Ζήκος και Δήμος Χρήστος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΖΗ κ. Θεόδωρος Πανούσης, ο υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας του Δήμου κ. Γεώργιος Καρζής, η πρόεδρος του Τ.Σ. Θεσπρωτικού κα Ερμίνα Γεωργαλή, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, αρκετοί επιχειρηματίες και κάτοικοι της Δ.Ε. θεσπρωτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου