Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

«Διχάζει» και πάλι το Δήμο Ζηρού το θέμα των λατομείων – Για 5 ακόμη χρόνια στην εταιρεία συμφερόντων Δημάρχου Πάργας – Στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Δ.Σ.

www.atpreveza.gr
«Διχάζει» και πάλι το Δήμο Ζηρού το θέμα των λατομείων – Για 5 ακόμη χρόνια στην εταιρεία συμφερόντων Δημάρχου Πάργας – Στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Δ.Σ.
Την παράταση για 5 χρόνια, από 27 – 04 – 2015 της μισθωτικής σύμβασης του Δήμου Ζηρού ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού με την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ » και διακριτικό τίτλο « ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ Α.Ε.Β.Ε. », αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Ζηρού στη συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου (μειοψήφισαν οι κ.κ. Γιάννος και Γείτονας).
Η σύμβαση αφορά το μίσθωμα της λατομικής έκτασης 433.526 τετραγωνικών μέτρων ευρισκομένης στην θέση «Μπούφος» της κτηματικής περιφέρειας της Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού. Αρχικός μισθωτής ήταν ο Γεώργιος Τρυφωνίδης ο οποίος δυνάμει της υπ' αριθμό 42.661/23-05-1996 μονομερούς συμβολαιογραφικής δήλωσης μεταβίβασε και εισέφερε τα μισθωτικά δικαιώματα στην ως άνω εταιρεία, συμφερόντων του Δημάρχου Πάργας, Αντώνη Νάστα.
11039775 10205103078010077_1529043450_n 1
Το συγκεκριμένο θέμα είχε «διχάσει» το Δήμου Ζηρού και στο πρόσφατο παρελθόν (διαβάστε ΕΔΩ).
Το atpreveza σας παρουσιάζει το πρακτικό της συνεδρίασης (διαβάστε ΕΔΩ), το οποίο και δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, μεταξύ άλλων τόνισε: «...Όσον αφορά την εταιρεία, αυτή είναι εγκατεστημένη στο Δήμο, έχει κάνει και επενδύσεις, προκύπτει ότι είναι μια βιώσιμη εταιρία, με το σωστό έλεγχο που θα κάνει ο Δήμος απέναντι στην εταιρεία και αυτή θα λειτουργεί νόμιμα και ένα σοβαρό έσοδο θα υπάρχει για το Δήμο μας», ενώ ο Δημήτρης Γιολδάσης (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης), ανέφερε: «Η προσφορά της εταιρείας απέναντι στο Δήμο Ζηρού, όπως και στον πρώην Δήμο Θεσπρωτικού ήταν πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη».
Άλλη διάσταση έθεσαν στο θέμα (περιβαλλοντικά προβλήματα), αρχικά ο κ. Γιάννος (παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ): «Όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους αν ρωτήσουμε τους κατοίκους της Τύργιας θα μας πούνε ότι δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι παρότι έχουν καινούργια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όποιο κάτοικο και να ρωτήσουμε εκεί θα μας πει ότι η περιοχή είναι γεμάτη σκόνη και επίσης υπάρχει μεγάλη όχληση και το λατομείο δουλεύει Σαββατοκύριακο και οι κάποιοι δεν μπορούν και να κοιμηθούν...
... Εγώ αν ήταν αγγελικά πλασμένα τα πράγματα θα ψήφιζα την παράταση, αλλά επειδή δυστυχώς η εταιρεία βαρύνεται από ένα βαρύ αμαρτωλό παρελθόν δεν μπορώ να ψηφίσω την παράταση της σύμβασης» και στη συνέχεια ο Μενέλαος Γείτονας (Λαϊκή Συσπείρωση): «Πολύ ωραία μας τα είπες Δήμαρχε σήμερα, στο προηγούμενο συμβούλιο όμως δεν ήταν έτσι και οι περιβαλλοντικοί όροι που είναι γιατί οι κάτοικοι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν εκεί, το λατομείο δουλεύει μόνο Σαββατοκύριακο για τους γνωστούς λόγους που είναι το φτηνό ρεύμα, η τριγωνική σχέση που αναφέρθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν αναφέρθηκε σήμερα».




Π.Τ.

Από τους Παπαδάτες της Πρέβεζας στο "Μένουμε Ελλάδα"

www.atpreveza.grΑπό τους Παπαδάτες της Πρέβεζας στο "Μένουμε Ελλάδα"

Στην Πρέβεζα και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Παπαδάτες ήταν αφιερωμένο το τελευταίο δεκάλεπτο της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» που προβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την ΕΡΤ1.
pap2
Στο στούντιο βρέθηκε ο κ. Γιώργος Βασιλείου, μέλος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παπαδατών, ο οποίος μίλησε για την περιοχή και για τον γνωστό Καγκελάρη ενώ πρόσφερε παραδοσιακά προϊόντα της Πρέβεζας.
Δείτε το βίντεο: