Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ημερίδα με θέμα: «Εξαρτήσεις στην Εφηβική ηλικία» διοργανώνει στις 14 Ιουνίου ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.5.2015
Ημερίδα με θέμα: «Εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία» θα διοργανώσει ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Φιλιππιάδας.
Το θέμα θα αναπτύξει ο προϊστάμενος του τμήματος ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων κ. Γιάννης Παπαχρήστου και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Από τον Δήμο Ζηρού καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου, οι εκπαιδευτικοί, αλλά όλοι όσοι το επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα.  

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Γιώργος Γιάννος: Έλλειμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην εταιρία του Δήμου Ζηρού που διαχειρίζεται τα σφαγεία και το παζάρι Φιλιππιάδας

http://www.prisma951.gr/

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιάννος  παραβρέθηκε στο studio του Prisma 95,1 και μίλησε στην εκπομπή «Υπάρχει θέμα» με τον Κώστα Καζαντζίδη για τα σημαντικά θέματα που αφορούν τον δήμο Ζήρου, τα οποία ακόμα δεν έχουν επιλυθεί.
Αρχικά  ο κ. Γιάννος έκανε λόγο για τα λατομεία. Όπως αναφέρει και ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια το αναλογικό τέλος στα λατομεία ήταν λιγότερο, ενώ τώρα παρόλο που διανύουμε οικονομική κρίση, το αναλογικό τέλος  για το 2014 είναι πενταπλάσιο. «Αυτό σημαίνει ότι τα προηγούμενα χρόνια ο δήμαρχος δεν εισέπραττε καθόλου χρήματα. Ευτύχημα αποτελεί  ότι ο νέος δήμαρχος το ανέδειξε ζήτημα και πλέον περιμένουμε την επόμενη δημοπρασία.»
Συγχρόνως έκανε λόγο για την για την ανώνυμη εταιρία του δήμου, η οποία διαχειρίζεται το  τα σφαγεία και το γνωστό παζάρι Φιλιππιάδας. « Ο έλεγχος της εταιρίας βρίσκεται  σε εξέλιξη, γιατί όπως είναι γνωστό έχει προκύψει τεράστιο έλλειμμα εκατοντάδων  χιλιάδων ευρώ.»
Στη συνεχεία αναφέρθηκε σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην Διαχείριση απορριμμάτων στην Ήπειρο.
Σας παραθέτουμε την εισήγηση του κ. Γιαννος στο δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει εκ νέου το ΔΣ την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    
ΝΟΜΟΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ   
ΔΗΜΟΣ     Ζ Η Ρ Ο Υ                                                                          
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ                                             
ΑΙΡΕΤΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΝ                          
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                     
Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
Π Ρ Ο Σ : 
1.  Mέλη  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Δήμου  Ζηρού
2.  Καλαντζή  Νικόλαο,  Δήμαρχο  Δήμου  Ζηρού 
3.  Πρόεδρο  Δημοτικής  Κοινότητας  Φιλιππιάδας
4.  Προέδρους  και  Εκπροσώπους  Τοπικών  Κοινοτήτων
Καλείστε  να  προσέλθετε  στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  του  Δημοτικού  Καταστήματος  Φιλιππιάδας  την  Παρασκευή  29  Μαΐου  2015  και  ώρα  19 : 30΄  σε  συνεδρίαση  για  συζήτηση  και  λήψη  αποφάσεων  στα  παρακάτω  θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης :
1.      Έγκριση  διενέργειας  δαπανών  ( προμηθειών – υπηρεσιών ) 
2.      Έγκριση  έκθεσης  εσόδων – εξόδων  του  1ου  τριμήνου  έτους  2015  του  προϋπολογισμού  του  Δήμου  Ζηρού  οικονομικού  έτους  2015
3.      Παρουσίαση  αποτελεσμάτων  διαχειριστικού  ελέγχου  που  έγινε  στην  ΔΗ. ΖΗ.  Α. Ε.                           Ο. Τ. Α.,  όπως  αποφασίστηκε  με  την  αριθ.  242/2014  προηγούμενη  Απόφαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Δήμου  Ζηρού
4.      Έγκριση  Στρατηγικού  Σχεδίου  του  Δήμου  Ζηρού  στο  πλαίσιο  εκπόνησης  του «Επιχειρησιακού  Προγράμματος  Δήμου  Ζηρού  2014 – 2019 »
5.      Έγκριση  προσωρινών  κυκλοφοριακών  ρυθμίσεων  για  τους  καλοκαιρινούς  μήνες,  στην  Κεντρική  Πλατεία  της  Τοπικής  Κοινότητας  Αγίου  Γεωργίου  Δήμου  Ζηρού  
6.      Συγκρότηση  επιτροπής  για  την  μελέτη  του  υπάρχοντος  κανονισμού  χρήσης  παραχωρούμενων  κοινόχρηστων  χώρων  και  υποβολή  προτάσεων  προς  το  Δημοτικό  Συμβούλιο  για  επικαιροποίηση  αυτού   
7.      Συγκρότηση  επιτροπής  για  την  μελέτη  του  υπάρχοντος  κανονισμού  λειτουργίας  του  δικτύου  Αποχέτευσης  και  υποβολή  προτάσεων  προς  το  Δημοτικό  Συμβούλιο  για  επικαιροποίηση  αυτού   
8.      Συγκρότηση  επιτροπής  για  την  μελέτη  του  υπάρχοντος  κανονισμού  λειτουργίας  χώρου  εκκένωσης  Βοθρολυμάτων  της  Εγκατάστασης  Επεξεργασίας  Λυμάτων  Φιλιππιάδας και  υποβολή  προτάσεων  προς  το  Δημοτικό  Συμβούλιο  για  επικαιροποίηση  αυτού   
9.      Συγκρότηση  επιτροπής  σύνταξης  κανονισμού  ύδρευσης  Δήμου  Ζηρού


     Ο  Πρόεδρος 

                                                                                        Χρήστος  Χασίδης 

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε ο Δήμαρχος Ζηρού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή απέστειλε ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού και καλεί τον Υπουργό να ενσκήψει πάνω από τα ζητήματα των δύο Κ.Υ. ώστε να δοθούν άμεσα οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Διοικητή Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Γεωργάκο Νικόλαο
Διευθύντρια Κ.Υ. Φιλιππιάδας κα Κωστούλα Αικατερίνη
Διευθυντή του Κ.Υ. Θεσπρωτικού κ. Νάστα Παύλο
Πρόεδρο εργαζομένων κα Κύρκου Ιουλία
Σύλλογο εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας
Μ.Μ.Ε.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με το παρόν υπόμνημα επιθυμώ αφενός να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία των κατοίκων του Δήμου Ζηρού αλλά και των όμορων περιοχών που εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού Πρέβεζας, αλλά και να σας ενημερώσω για τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταθέτοντας και προτάσεις σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία τους. Οι παρατιθέμενες προτάσεις αποτελούν προϊόν διαβούλευσης με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, τις διοικήσεις των δύο Κέντρων Υγείας, το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό, καθώς και βασικές επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής.
Σε συσκέψεις  που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Ζηρού Πρέβεζας, αλλά και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, παρουσία εκπροσώπων  όλων των αρμόδιων φορέων Υγείας της περιοχής, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την εύρυθμη λειτουργία των δύο Κέντρων Υγείας τα οποία εξυπηρετούν πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων, αριθμός που κατά την θερινή περίοδο θα βαίνει συνεχώς αυξανόμενος.
Τα προβλήματα  τα οποία παρουσιάστηκαν περιγράφονται ως εξής:
α. Το πλαφόν των τακτικών εφημεριών δεν επαρκεί να καλύψει όλες τις ημέρες του μήνα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των δημοτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Για το Κ.Υ. Φιλιππιάδας το πλαφόν είναι 2.941, 44 ευρώ, (ποσό που δεν καλύπτει ούτε κατά τι τις τακτικές εφημερίες), καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς απαιτούνται τουλάχιστον 5.200,00 ευρώ.
β. Για το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού δεν υπάρχει καν κωδικός για τις πρόσφατες εφημερίες…!.
Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν σε μόνιμη βάση ζωές και να δυσχεραίνεται το έργο των ιατρών λόγω καθυστερημένης διακομιδής των ασθενών στα νοσοκομεία που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.
Επειδή, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου όπου θα υπάρξει πληθυσμιακή αύξηση, το πρόβλημα είναι βέβαιο, ότι θα γίνει ακόμη εντονότερο και για την αποφυγή  τυχόν δυσάρεστων περιστατικών, προτείνουμε να υπάρξει:
Άμεση τακτοποίηση του ποσού των εφημεριών.
Άμεση ενίσχυση με τον διορισμό ειδικευομένων ιατρών έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού για όλες τις ημέρες του μήνα.
Μέριμνα για την αναβάθμιση του εξοπλισμού αλλά και της κατάστασης των ασθενοφόρων.
Επίσης στο πλαίσιο του Σ.Ε.Σ. ζητούμε να προβλεφθούν κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων, για την υλοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης, καθώς και δράσεις κατάρτισης και επιμόρφωσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα παραπάνω ζητήματα, συμμετείχαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Γεωργάκος Νίκος, η διευθύντρια του Κ.Υ. Φιλιππιάδας κα Κωστούλα Αικατερίνη, ο διευθυντής του Κ.Υ. Θεσπρωτικού κ. Νάστας Παύλος, η πρόεδρος των εργαζομένων κα Κύρκου Ιουλία, καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο αυτό, και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα Υγείας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ζητούμε την άμεση ανταπόκρισή σας για να ξεπεραστούν τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Κέντρα Υγείας του Δήμου μας.
Παρακαλώ όπως μας θεωρείτε συμμάχους στην προσπάθεια σας για την υλοποίηση ενός πιο ανθρώπινου και αποτελεσματικού Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ζηρού
Καλαντζής Νικόλαος

Θα επαναλειτουργήσει το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Θεσπρωτικού

Την  δέσμευσή του  για την επαναλειτουργία του ολοήμερου Νηπιαγωγείου στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας,  εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος  της Δημοτικής  Ενότητας Θεσπρωτικού του Δήμου Ζηρού κ. Ζήκος Ρεμπής.


      Όπως ανακοινώθηκε στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  11-05-2015 στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Θεσπρωτικού,την οποία  προγραμμάτισαν οι ενδιαφερόμενοι γονείς,  παιδιών που φοιτούν στον παιδικό σταθμό του Θεσπρωτικού, η Δημοτική Αρχή θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες –δαπάνες στο άμεσο χρονικό διάστημα.
  Παρόντες στην συνάντηση από πλευράς Δήμου,ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ.Δημήτριος Μήτσου, ο  δημοτικός σύμβουλος κ.Δημήτριος Πάντος  και η Τοπική Σύμβουλος κα Φεβρωνία Δήμου.
    Τις κατευθύνσεις για την λειτουργία του ολοήμερου  έδωσε ο  ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Δημήτριος Ηλιόπουλος ο οποίος   ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα  των γονέων. Στη συνάντηση τονίσθηκε η ανάγκη της επαναλειτουργίας  του ολοήμερου Νηπιαγωγείου στο Θεσπρωτικό  το οποίο  προσεχώς θα καλύψει  τις ανάγκες και της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε Θεσπρωτικού και Κρανέας.
    Παρούσα και  η νηπιαγωγός του 2ου Νηπιαγωγείου Θεσπρωτικού κα Παρασκευή Μελιανίτη η οποία επισήμανε  τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κτίριο για να καταστεί λειτουργικό  για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών με ασφάλεια.
 Ο Δήμαρχος  Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (απουσίαζε στην Αθήνα) δεν μπόρεσε να παραστεί. Σε τηλεφωνική επικοινωνία όμως που είχε με τους γονείς εκδήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του   στην επαναλειτουργία του ολοήμερου Νηπιαγωγείου δηλώνοντας ότι  θα σταθεί αρωγός  με όλα τα μέσα οικονομικά και υπηρεσιακά (πολεοδομία του Δήμου) έτσι ώστε να είναι όλα  έτοιμα  στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.        
 


                                                      ΟΙ   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ  ΓΟΝΕΙΣ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΆΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

                                
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    
ΝΟΜΟΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ   
ΔΗΜΟΣ     Ζ Η Ρ Ο Υ                                                                                                   
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                     ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ   06η
Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
Π Ρ Ο Σ : 
1.  Mέλη  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Δήμου  Ζηρού
2.  Καλαντζή  Νικόλαο,  Δήμαρχο  Δήμου  Ζηρού 
3.  Πρόεδρο  Δημοτικής  Κοινότητας  Φιλιππιάδας
4.  Προέδρους  και  Εκπροσώπους  Τοπικών  Κοινοτήτων
Καλείστε  να  προσέλθετε  στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  του  Δημοτικού  Καταστήματος  Φιλιππιάδας  την  Δευτέρα  18  Μαΐου  2015  και  ώρα  19 : 00΄  σε  συνεδρίαση  για  συζήτηση  και  λήψη  αποφάσεων  στα  παρακάτω  θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης:
1.      Συζήτηση – ενημέρωση  σχετικά  με  τη  λειτουργία  των  Κέντρων  Υγείας  Φιλιππιάδας  και  Θεσπρωτικού 
2.      Έγκριση  διενέργειας  δαπανών  ( προμηθειών – υπηρεσιών ) 
3.      Έγκριση  σχεδίου  αναμόρφωσης  του  προϋπολογισμού  του  Δήμου  Ζηρού  οικονομικού  έτους  2015
4.      Επιστροφή  ποσού  58,40 €  στον  Παπαγεωργίου  Χρήστο  του  Γεωργίου,  ως  αχρεωστήτως  καταβληθέν
5.  Εξέταση  αιτημάτων  δημοτών  για  διαγραφές – διορθώσεις  χρεώσεων  από  τους  βεβαιωτικούς  καταλόγους  του  Δήμου  Ζηρού
6.   Έγκριση  καταστροφής  αντικειμένων  που  δεν  προσφέρουν  καμία  εξυπηρέτηση  στις  ανάγκες  του  Δήμου  και  δεν  έχουν  καμία  χρηματική  αξία  
7.    Έγκριση  παράτασης  προγραμματικής  σύμβασης  με  τον  Ο.Α.Ε.Δ.  για  τη  λειτουργία  Γραφείου  Ανταποκριτή  Ο.Α.Ε.Δ.  στη  Δημοτική  Ενότητα  Φιλιππιάδας  Δήμου  Ζηρού
8.      Έγκριση  κανονισμού  λειτουργίας  Δημοτικής  Επιτροπής  Διαβούλευσης  Δήμου  Ζηρού
9.  Αποδοχή  ποσού  33.400,00 €  από  το  Υπουργείο  Εσωτερικών  και  Διοικητικής  Ανασυγκρότησης  για  την  κάλυψη  δράσεων  Πυροπροστασίας  και  καθορισμός  ενεργειών  που  θα  πραγματοποιηθούν   
10.  Τροποποίηση  Τεχνικού  προγράμματος
11.  Έγκριση  1ου Ανακεφαλαιωτικού  Πίνακα  εργασιών  του  έργου : « Αποκατάσταση – Επανάχρηση  Παλαιού  Δημαρχείου  Φιλιππιάδας » 
12.  Έγκριση  παράτασης  συμβατικής  προθεσμίας  περαίωσης  εκτέλεσης  του  έργου  με  τίτλο:     « Ανάπλαση  κεντρικών  οδών  της  Πόλεως  της  Φιλιππιάδας »
13.  Έγκριση  παράτασης  συμβατικής  προθεσμίας  περαίωσης  εκτέλεσης  του  έργου  με  τίτλο: « Δίκτυο  αποχέτευσης  ακαθάρτων  Τοπικής  Κοινότητας  Νέας  Κερασούντας  Δήμου  Ζηρού »
14.  Έγκριση  σύναψης  προγραμματικής  σύμβασης  μεταξύ  του  Δήμου  Ζηρού  και  της  Περιφέρειας  Ηπείρου  για  την  παραχώρηση  δασολόγου  για  την  επίβλεψη  του  έργου: «Πυροπροστασία  Δάσους  Ζηρού » 
15.  Έγκριση  μετακίνησης  εκτός  έδρας  του  Δημάρχου  Δήμου  Ζηρού
                                                                                 Ο  Πρόεδρος 

                                                                                           Χρήστος  Χασίδης  

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

«Φύση: Τέχνης εργαστήριο» στην Παιδόπολη λίμνης Ζηρού

Διήμερο Σεμινάριο – Εργαστήριο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας«Φύση: Τέχνης εργαστήριο» στην Παιδόπολη λίμνης Ζηρού



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, διοργανώνει στις 16 & 17 Μαΐου 2015,  στις εγκαταστάσεις του, στην Παιδόπολη λίμνης Ζηρού, διήμερο Σεμινάριο – Εργαστήριο,  με θέμα:  «Φύση: Τέχνης εργαστήριο».
Στο Σεμινάριο θα μελετηθούν διάφορες μορφές τέχνης όπως ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, φωτογραφία, ποίηση κ.λ.π. και οι επιρροές του φυσικού περιβάλλοντος τόσο στη θεματολογία όσο και στην εξέλιξή τους. Επίσης θα μελετηθεί ο τρόπος που οι μορφές τέχνης μπορούν να αποτελέσουν εκπαιδευτικό εργαλείο για τη μετάδοση του περιβαλλοντικού μηνύματος. Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα δοθούν θεωρητικά στοιχεία και μοντέλα βιωματικών παραδειγμάτων σχετικά με την αφηγηματική, την εικαστική, τη μουσική ή κινητική εμψύχωση των περιβαλλοντικών ζητημάτων.
Οι εισηγητές θα αναδείξουν ότι η οικολογική συνείδηση δεν διαμορφώνεται μόνο με τη λειτουργία του νου, αλλά απαιτεί συμμετοχή ψυχής και συναισθήματος αναδεικνύοντας τις συνθήκες κατά τις οποίες η Τέχνη γίνεται μια ουσιαστική γέφυρα ανάμεσα σε χώρους στους οποίους ασκείται η Περιβαλλοντική Αγωγή, όπως το Σχολείο και το Μουσείο.