Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα για την "Λακκιώτικη ελιά" Καλλιέργεια – Προοπτική

http://www.prisma951.gr/
Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ζηρού, Γιώργος Γιάννος μίλησε στον Prisma 95,1 με αφορμή την  ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνουν ο Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος π. Δήμου Θεσπρωτικού και ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, με θέμα  «ΛΑΚΚΙΩΤΙΚΗ ΕΛΙΑ, Καλλιέργεια – Προοπτική», την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Θεσπρωτικού.
Ο κ. Γιάννος έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό προϊόν με πολλές προοπτικές, έχοντας ως γνώρισμα του την ποιότητα και  τον τρόπο παραγωγής που παραμένει ίδιος από την εποχή της τουρκοκρατίας. Παρόλα αυτά,  ανέφερε ο κ. Γιάννος, «οι παραγωγοί της περιοχής δεν έχουν κέρδη και στόχος μας είναι να τους οδηγήσουμε στο σωστό μονοπάτι ώστε να  βελτιωθεί η καλλιέργεια της Λακκιώτικης ελιάς, να τους δώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία  και να τους δείξουμε πόσο προσοδοφόρα είναι η ελιά», είπε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, δεν δύναται, ανέφερε  ο κ. Γιάννος, «να φυτεύονται σήμερα κερδοφόροι ελαιώνες, ενώ εμείς που διαθέτουμε τους παλαιότερους  ελαιώνες σε συνδυασμό με την παράδοση μας, να μην έχουμε τα εχέγγυα να ανταπεξέλθουμε και να προσκομίσουμε τα ανάλογα κέρδη».
Επίσης το λόγο πήρε και  ο πρόεδρος συλλόγου γεωπόνων Πρέβεζας Τάσος Γάτσιος, τονίζοντας την έλλειψη παραγωγών στη παραγωγή της ελιάς και την ανάγκη διερεύνησης της λίστα μας, με σκοπό να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, όπου δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν φύγει ή δεν ενδιαφέρονται, ανέφερε.
Στη συνέχεια μίλησε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας, Πολιτισμού και Τουρισμού, Χρήστος  Γκάρτζιος  στέλνοντας  κάλεσμα προς όλους τους δημότες να παραστούν στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα,  ενώ συγχρόνως  ανέφερε  τα επιτυχημένα παραδείγματα  παραγωγής ελιάς που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα. Ειδικότερα θα μιλήσει  Νίκος Κουτλιάμπας,  πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, δίνοντας μας το παράδειγμα για ένα σωστό  συνεταιριστικό κίνημα.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Η περιβαλλοντική εκπαίδευση σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία του τόπου μου»


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, διοργανώνει στις 28, 29 & 30 Νοεμβρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του, στην Λίμνη Ζηρού, τριήμερο Σεμινάριο – Εργαστήριο , με θέμα:
«Η περιβαλλοντική εκπαίδευση σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία του τόπου μου».
Το Σεμινάριο έχει ως στόχο την επιμόρφωση σε ότι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων, έχοντας ως σημείο αναφοράς την οργάνωση της κατοικίας, την οργάνωση του οικισμού σε ιστορικούς τόπους και αρχαιολογικούς χώρους. Συγκεκριμένα στόχος του Σεμιναρίου είναι η μελέτη αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων της περιοχής μας έχοντας ως σημείο αναφοράς την κατοικία, την οργάνωση του οικισμού και το φυσικό περιβάλλον καθώς και την επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων στην οργάνωση τόσο των οικιστικών συνόλων όσο και των κοινωνιών που εγκαταστάθηκαν στα προαναφερόμενα οικιστικά σύνολα.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης αλλά η πρώτη μέρα του θα είναι ανοιχτή για το κοινό. (Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, ώρα έναρξης 17:00)
Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιππιάδας στην Λίμνη Ζηρού και στα πεδία: Παιδόπολης, Λίμνης και Δρυοδάσους Ζηρού, Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, αρχαίο Όρραον και αρχαία Κασσώπη.



Πρόγραμμα Σεμιναρίου ΚΠΕ Φιλιππιάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Ζηρού

Κάλεσμα Δήμου Ζηρού σε επιχειρηματίες και συλλόγους για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις  

Συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων του Δήμου Ζηρού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα της συζήτησης ήταν η εθελοντική συμβολή των συλλόγων στη διοργάνωση των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, στην πόλη της Φιλιππιάδας. Ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γκάρτζιος, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού και τουρισμού συνεπικουρούμενους από τους δημοτικούς συμβούλους κ. Κατραχούρα και κα Καραπάνου ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το πλάνο των εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική Πλατεία της πόλης από το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015.    
Από τους εκπροσώπους των συλλόγων ζητήθηκε η συνεργασία στην παρουσίαση δρώμενων οι οποίες θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η συμβολή στον εορταστικό στολισμό, ενώ ζητήθηκαν και ιδέες - προτάσεις για την ονομασία των εκδηλώσεων, κάτι στο οποίο μπορεί να συμβάλει ο κάθε ένας και η κάθε μία συνδημότισσα, αποστέλλοντας την πρότασή του στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@dimoszirou.gr
Σημειώνεται ότι ανάλογη συνάντηση, αλλά με μεγαλύτερη ευρύτητα θεμάτων, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και στο Θεσπρωτικό όπου συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Θεσπρωτικό αλλά και για τον στολισμό όλων των τοπικών Δημοτικών Κοινοτήτων.
Εξάλλου ο Δήμος Ζηρού απέστειλε επιστολή –πρόσκληση προς τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής, τους οποίους ενημερώνει για την διάθεση προς ενοικίαση χριστουγεννιάτικων σπιτιών.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:  
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Καταστηματάρχες, επιχειρήσεις και επαγγελματίες του Δήμου Ζηρού

Αξιότιμοι,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Ζηρού στο πλαίσιο των  εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οι οποίες θα διαρκέσουν από 20 Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2015, προτίθεται να διαθέσει προς ενοικίαση σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις του Δήμου μας –κατά προτεραιότητα- περίπτερα πώλησης προϊόντων σχετικών με το πνεύμα των εορτών (παιδικά παιχνίδια, ζαχαρωτά, γλυκά, καραμέλες, μπαλόνια, χριστουγεννιάτικα είδη κλπ).
Τα περίπτερα θα τοποθετηθούν από τον Δήμο στον χώρο των εκδηλώσεων στο κέντρο της Φιλιππιάδας  και θα παραμείνουν για όλο διάστημα των εορταστικών εκδηλώσεων.
Εάν ενδιαφέρεστε να έχετε την δική σας ξεχωριστή παρουσία και συμμετοχή στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης μας, δηλώστε συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά (ώρες γραφείου) στα τηλ.:  2683 360631 & 2683 360630 ή στα κινητά 6936 655223 (Καραπάνου Τασία) 6937386343 (Γκάρτζιος Χρήστος).

Συμμετοχή δηλώνετε είτε μέσω φαξ: 2683 360620 είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@dimoszirou.gr
*Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται η επωνυμία της επιχείρησης ή της εταιρίας, το ΑΦΜ και το είδος των προϊόντων που επιθυμείτε να διαθέσετε.
Σας περιμένουμε.

Ο Δήμαρχος Ζηρού
Νικόλαος Καλαντζής

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας συμμετέχει στην καμπάνια 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα: όσπρια, ζάχαρη, γάλα &σκόνη σε κρέμα για μωρά
Φάρμακα & είδη υγιεινής 
(πάνες, σερβιέτες)
 μέχρι τις 7/12 στον χώρο του ιατρείου (Πάροδος Θ.Πάρλα, έναντι Τράπεζας Πειραιώς, πρώην Αγροτική)
 τις καθημερινές 10-12πμ & 6-8μμ.



ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΟΜΠΑΝΙ
Η παρακάτω λίστα φαρμάκων είναι ενδεικτική
Επιπλέον σε όσα  από τα παρακάτω σκευάσματα υπάρχουν, συλλέγονται και τα αντίστοιχα  παιδικά

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

«ΛΑΚΚΙΩΤΙΚΗ ΕΛΙΑ, Καλλιέργεια – Προοπτική»

Ο Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος π. Δήμου Θεσπρωτικού και ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΛΑΚΚΙΩΤΙΚΗ ΕΛΙΑ, Καλλιέργεια – Προοπτική» την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Θεσπρωτικού.
Η ελιά είναι ένα πολύτιμο δώρο της φύσης, μια ζωντανή κληρονομιά που συνδέεται με πολλούς τομείς της ζωής μας. Είναι το κατ’ εξοχήν δέντρο του μεσογειακού χώρου, επηρέασε την καθημερινή ζωή των λαών που ζουν στη σκιά της, τα ήθη και τα έθιμα, τις λατρευτικές τους συνήθειες.
Για τη Λάκκα θεσπρωτικού είναι το καρποφόρο δέντρο που χαρακτηρίζει την περιοχή, το δέντρο του φυσικού  περιβάλλοντος, βασικό στοιχείο στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της περιοχής μας.
Για τις καλλιεργητικές φροντίδες της ελιάς, τη διάθεσή του προϊόντος και τις αναπτυξιακές προοπτικές θα μας μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες.

Στο διάλογο που θα ακολουθήσει θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την καλλιέργεια της ελιάς και την προοπτική της ελαιοκαλλιέργειας.


Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Ζηρού

                             
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                
ΔΗΜΟΣ     Ζ Η Ρ Ο Υ 
ΝΟΜΟΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                                                        
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ                                             
ΑΙΡΕΤΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΝ                          
                                                                                                        
Π    Ρ    Ο    Σ    Κ    Λ    Η    Σ    Η
Π Ρ Ο Σ : 
1.  Τα  μέλη  της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ζηρού
 Καλείστε  να  προσέλθετε  στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  του  Δημαρχιακού Καταστήματος  την  Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014  και  ώρα  19 : 00  σε  συνεδρίαση  για  συζήτηση  και  λήψη  αποφάσεων  στα  παρακάτω  θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης :
1.      Γνωμοδότηση επί του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ζηρού για το έτος 2015

2.      Γνωμοδότηση επί του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 του Δήμου Ζηρού.
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 την ίδια ώρα, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία (άρθρο 76 παρ.3 Ν3852/2010).        


                                                               Ο  Πρόεδρος     


                                                                                  Νικόλαος Καλαντζής

                                                                       Δήμαρχος Ζηρού

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η κατανομή στους Δήμους και την Περιφέρεια Ηπείρου των 1.879 θέσεων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

1.279 θέσεις εργασίας στους δεκαοκτώ δήμους της Ηπείρου, δημιουργούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ άλλες εξακόσιες κατανέμονται στις Περιφερειακές Ενότητες.

KOINOFELHS 11 14
Το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015», παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και αφορά 50.000 άνεργους σε 110 ειδικότητες, οι οποίοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες) και υπηρεσίες του Δημοσίου (νοσοκομεία, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α.).
Στην Ήπειρο η κατανομή των θέσεων απασχόλησης ανά Δήμο είναι η ακόλουθη:
ΔΗΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 160
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 21
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 22
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ 38
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 18
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ 52
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ 53
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 100
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 381
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 21
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 24
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 25
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 49
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ 45
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 118
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 33
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 64
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 55
ΣΥΝΟΛΟ 1.279
Επίσης, οι θέσεις απασχόλησης στην Ήπειρο ανά Υπουργείο και οι οποίες θα κατανεμηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες, είναι οι ακόλουθες:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Αρ. θέσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΤΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 1
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 204
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 74
ΥΓΕΙΑΣ 161
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 83
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 26
ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ 2
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 44
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 1
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 4
ΣΥΝΟΛΟ 600
Οι ενδιαφερόμενοι, μετά από σχετική δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.oaed.gr και μετά την συμπλήρωση της, θα την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στον Ο.Α.Ε.Δ. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με μοριοδότηση.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

«Το Δάσος του Ζηρού: ο παράδεισος των μανιταριών»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας διοργανώνει την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, ημερίδα, με θέμα «Το Δάσος του Ζηρού: ο παράδεισος των μανιταριών».

Το οικοσύστημα της λίμνης Ζηρού θεωρείται λόγω του ιδιαίτερου μικροκλίματός του (βροχοπτώσεις, υγρασία, θερμοκρασία) παράδεισος των μανιταριών κυρίως λόγω του πλήθους ειδών που μπορούμε να συναντήσουμε. Η εκδήλωση έχει στόχο:
- Tην καταγραφή και μελέτη των ειδών μανιταριών που απαντώνται στο δάσος Ζηρού.
- Τα μανιτάρια ως πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό περιβαλλοντικών προγραμμάτων.
- Τους τρόπους καλλιέργειας άγριων μανιταριών στο σπίτι.
- Τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών για την κατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων του τόπου μας.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ηπείρου, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιππιάδας (Παιδόπολη λίμνης Ζηρού) και θα είναι ανοικτή για το κοινό.
Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:
Κυριακή 16/11/2014
10:00- 10:30 Προσέλευση-Εγγραφές-Παραλαβή Υλικού
10:30-10:35 Καλωσόρισμα : Νάστου Μαριάννα: Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας
10:35-10:50 Τα μανιτάρια ως πηγή έμπνευσης περιβαλλοντικών προγραμμάτων: Ντάκουλας Ευάγγελος. Αναπληρωτής Υπεύθυνος ΚΠΕ Φιλιππιάδας
10:50-11:35 «Μανιταρογνωσία-Μανιταροφιλία στην Ελλάδα»: Ντίνος Θανάσης: Πρόεδρος Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου & Στάθης Βασδέκης, Τεχνολόγος γεωπονίας, Msc, Psd.
11:35-11:50 Τα φαρμακευτικά μανιτάρια: Αναγνωστόπουλος Ευάγγελος. Αναπληρωτής Υπεύθυνος ΚΠΕ Φιλιατών
11:50- 12:00 Συζήτηση-προετοιμασία για το πεδίο
12:00-13:30 Δράσεις πεδίου: Περιήγηση στο δάσος , αναγνώριση, μελέτη, επιλεκτική συλλογή ειδών μανιταριών, Ντίνος Θανάσης, Στάθης Βασδέκης, Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Φιλιππιάδας.
13:30-15:00 Επιστροφή στο ΚΠΕ: Έκθεση ειδών μανιταριών, μελέτη. Μανιταρόσουπα

Προχωρά ο άξονας Τύριας- Σιστρουνίου ΦΩΤΟ

EpirusPost.gr

TYRIA SISΜε ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στον δρόμο Τύριας Σιστρουνίου, ένα οδικό έργο μέσω του οποίου θα αποκτήσει πρόσβαση στην Εγνατία Οδό η περιοχή της Λάκας Σουλίου.
Ήδη τα πρώτα τμήματα ολοκληρώθηκαν κι ασφαλτοστρώνονται.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Σοβαρότατες καταγγελίες για σκάνδαλο στο Δήμο Ζηρού με την Κοινωφελή Επιχείρηση - "Δημιουργία εντυπώσεων" υποστηρίζει η πρώην δημοτική αρχή

DHMARXEIO FILIPPIADASwww.atpreveza.gr
Πρωτοφανείς καταγγελίες, ανάγνωση τιμολογίων από καμένα ξενοδοχεία και «οσμή» σκανδάλου είχε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζηρού, (πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη) κατά τη συζήτηση-ενημέρωση για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ζηρού.
Η νέα Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζηρού, κα Γεωργία Ξώνα, αφού ανέγνωσε την έκθεσή της, κατόπιν εμπεριστατωμένου ελέγχου, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Επιχείρηση μέχρι τις 31/10/2014, προέβη σε καταγγελίες.
Σε ερώτηση για το από αναμένονται χρήματα (σχετικά με τα 104.880 ευρώ, όπως θα δείτε παρακάτω) για οφειλές προς την εταιρεία, η κα Ξώνα απάντησε πως περιμένουν την επιχορήγηση για το ΚΔΑΠ και το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ τόνισε πως ο Δήμος είχε υποχρέωση να επιχορηγήσει το 2012 και το 2013 με 90.000 ευρώ την Επιχείρηση και έχει δώσει μόνο ένα μέρος των χρημάτων.
Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Γιάννος, ρώτησε την κα Ξώνα, πού πήγαν τα χρήματα, εφόσον η Επιχείρηση έχει οικονομική αυτοτέλεια. Η κα Ξώνα μεταξύ άλλων απάντησε:
«Αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν σε άλλους κωδικούς. Πιο πολύ χρησιμοποιήθηκαν σε εκδηλώσεις, για τις οποίες ο Δήμος δεν έδινε χρήματα» και συμπλήρωσε: «Από έλεγχο που έχω κάνει σε τιμολόγια, έχω χάσει το λογαριασμό από το πόσα κλιματιστικά έχουν αγοραστεί. Δε γνωρίζουμε που είναι». Ανέγνωσε μάλιστα ένα τιμολόγιο με ημερομηνία 14/7/2014, το οποίο αναφερόταν σε αγορά πιατοθήκης, φραπιέρας, εξαρτημάτων κουρτινών κ.α. (ύψους 50 ευρώ), την ώρα που εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι και συνέχισε τις καταγγελίες, λέγοντας:

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Θεσπρωτικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Nομό Πρέβεζας

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.