Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

                              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Φιλιππιάδα   24  Ιουλίου  2014  
ΔΗΜΟΣ     Ζ Η Ρ Ο Υ 
ΝΟΜΟΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                                                            
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ                                              
ΑΙΡΕΤΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΝ                          
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                     ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ   11η

Π    Ρ    Ο    Σ    Κ    Λ    Η    Σ    Η
Π Ρ Ο Σ : 

1. 
Τα  μέλη  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Δήμου  Ζηρού
2.  Γιολδάση  Δημήτριο,  Δήμαρχο  Δήμου  Ζηρού 
3.  Πρόεδρο  Δημοτικής  Κοινότητας  Φιλιππιάδας
4.   Προέδρους  Τοπικών  Κοινοτήτων  Δήμου  Ζηρού
5.  Εκπρόσωπο  Τοπικής  Κοινότητας  Τσαγκαροπούλου
Καλείστε  να  προσέλθετε  στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  του  Δημαρχιακού  Καταστήματος  την  Δευτέρα  28  Ιουλίου  2014  και  ώρα  19 : 00΄  σε  συνεδρίαση  για  συζήτηση  και  λήψη  αποφάσεων  στα  παρακάτω  θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης :
1.        Έγκριση  υποβολής  αίτησης  του  Δήμου  Ζηρού  στο  Δήμο  Δωδώνης  για  υπαγωγή  στη  ρύθμιση  ληξιπρόθεσμων  οφειλών,  σύμφωνα  με  τις  διατάξεις  του  Νόμου  4257/2014
2.        Έγκριση  προμηθειών – υπηρεσιών – εργασιών  του  προϋπολογισμού  του  Δήμου  Ζηρού  οικονομικού  έτους  2014
3.        Έγκριση  έκθεσης  εσόδων – εξόδων  του  1ου  τριμήνου  έτους  2014  του  προϋπολογισμού  του  Δήμου  Ζηρού  οικονομικού  έτους  2014
4.        Έγκριση  έκθεσης  εσόδων – εξόδων  του  2ου  τριμήνου  έτους  2014  του  προϋπολογισμού  του  Δήμου  Ζηρού  οικονομικού  έτους  2014
5.        Έγκριση  διενέργειας  προμήθειας  δύο  ( 02 )  μηχανογραφικών  εφαρμογών  της  ALFAWARE
6.        Έγκριση  διοργάνωσης  της  ετήσιας  εμποροπανήγυρης  Θεσπρωτικού,  καθορισμός  χώρου  για  τη  διοργάνωσή  της  και  έγκριση  του  τρόπου  διοργάνωσης  και  λειτουργίας  αυτής
7.        Έγκριση  διοργάνωσης  της  ετήσιας  εμποροπανήγυρης  Φιλιππιάδας,  καθορισμός  χώρου  για  τη  διοργάνωσή  της  και  έγκριση  του  τρόπου  διοργάνωσης  και  λειτουργίας  αυτής 
8.        Έγκριση  της  αριθ.  49/2014  Απόφασης  του  Διοικητικού  Συμβουλίου  του  Νομικού  Προσώπου  « ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΔΙΚΑΙΟΥ – ΔΗΜΟΥ  ΖΗΡΟΥ »  που  αφορά  την  έκδοση  εγγυητικής  επιστολής  για  τη  συμμετοχή  του  Νομικού  Προσώπου  στον  διαγωνισμό  στα  Πλαίσια  της  Δράσης  « Εναρμόνιση  Οικογενειακής  και  Επαγγελματικής  Ζωής »
9.        Έγκριση  παράτασης  συμβατικής  προθεσμίας  περαίωσης  εκτέλεσης  του  έργου:                        « Ανάδειξη  πηγών  Σάμπαλης  Δ. Δ. Γοργομύλου  Δήμου  Ανωγείου » 
10.    Έγκριση  της  αύξησης  προϋπολογισμού  για  την  κάλυψη  δαπανών  μισθοδοσίας  προσωπικού  για  την  παρακολούθηση  των  εκσκαφών  του  έργου:  « Ανάπλαση  κεντρικών  οδών  της  Πόλεως  της  Φιλιππιάδας »
11.    Τροποποίηση  της  αριθ.  303/2013  προηγούμενης  απόφασης  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  με  θέμα : « Εξέταση αιτήματος της  αναδόχου  εταιρείας  PLANTECH  για  τροποποίηση  σύμβασης  της  εργασίας με τίτλο : ‘’ Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την υλοποίηση του Υποέργου  του  Δήμου  Ζηρού  στο  πλαίσιο  της  Πράξης  με  διακριτικό  τίτλο : LAROUTE ‘’ »
                                                                                         Ο  Πρόεδρος

                                                                                      Νίκος  Μάστορας

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ Θεσπρωτικού, Ριζοβουνίου, Ρωμιάς και Τύριας.


Η αιτία της κόντρας και της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κατοίκων των τεσσάρων χωριών είναι ο " Κώτσιος", ο κροκόδειλος που λέγεται ότι εντοπίστηκε να ζεί στο ποτάμι της Μαυρής.

Οι κάτοικοι του Ριζοβουνίου υποστηρίζουν ότι ο "Κώτσιος" έχει τη φωλιά  και το ορμητήριό του στις πηγές της Τσερόπολης . Κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ ρώτησα τους Ρεντζαίους που έχουν εκεί κοντά τα βοσκοτόπια τους και δεν έχουν αντιληφθεί την παρουσία κροκόδειλου στην επίμαχη περιοχή.






undefined


Στις παραπάνω φωτογραφίες συνεργάτες μας ψάχνουν να εντοπίσουν τον " Κώτσιο" και ψάρεψαν ένα μικρότερο " θεριό"
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Ρωμιάς διεκδικούν την πατρότητα του "Κώτσιου" γιατί υποστηρίζουν ότι κινείται στην περιοχή του ποταμού μεταξύ της πάνω και της κάτω γέφυρας .Μάλιστα λένε ότι συχνάζει στην κάτω γέφυρα γιατί εκεί βρίσκει ευκολότερα τροφή επειδή εκβάλλει ο παραπόταμος που έρχεται από τον παλιό νερόμυλο του Βασίλη Στέφου, στον οποίο πέφτουν τα λύματα από τα πτηνοτροφεία και τα χοιροστάσια της περιοχής .


undefined




Οι Ρωμιώτες με τις μηχανές στο χέρι κυνηγάνε την αποκλειστικότητα
Οι κάτοικοι της Τύριας λένε ότι τις περισσότερες ώρες ο " Κώτσιος" της περνάει προς το τέλος του ποταμού , προς τα "Παπαδιώτικα" γιατί εκεί μαζεύονται όλα τα ψοφίμια που πετάγονται σ΄ αυτό και πως πολλές φορές πηγαίνει στις σχάρες του τσιμενταύλακα για αναζήτηση τροφής.
Τέλος οι Λελοβίτες υποστηρίζουν ότι αυτοί πρώτοι εντόπισαν τον "Κώτσιο" προς την περιοχή της Αγίας Τριάδας και μάλιστα επί δύο ημέρες είχαν διαφωνία πως θα τον ονομάσουν. Τελικά επικράτησε το "Κώτσιος" αντί του "Μήτσιου", το οποίο αποδέχτηκαν και οι κάτοικοι των άλλων χωριών.


Η φωτογραφία που μας έστειλε ο φίλος αναγνώστης και ισχυρίζεται ότι ο κροκόδειλος έχει πιεί όλο το νερό της δεξαμενής. Αποδείχτηκε ότι είναι από άλλη τοποθεσία γιατί στην παρακάτω φωτογραφία αποδεικνύεται ότι στη δεξαμενή υπάρχει νερό.
Φίλος αναγνώστης μας έστειλε την πληροφορία ότι πρέπει οι κροκόδειλοι να είναι δύο , αλλά ο ένας έχει παγιδευτεί στη δεξαμενή νερού,( που χρησιμοποιείται για την άρδευση του κάμπου) , δίπλα στο αντλιοστάσιο που βρίσκεται ανάμεσα στα γρέκια του Αντρέα Μπαλάφα και της καφετέριας της λίμνης Ζηρού. Επειδή τα τοιχώματα της δεξαμενής έχουν μεγάλη κλίση δεν μπορεί να βγεί και γι' αυτό το λόγο το νερό λιγοστεύει, το πίνει ο 'Κώτσιος"

Η περιβόητη δεξαμενή
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο υποτιθέμενος κροκόδειλος δεν είναι στη λίμνη Ζηρού γιατί θα το είχε δημοσιεύσει το filoiko. Ο φίλος Μιλτιάδης Ζήκος βρίσκεται καθημερινά πρωΐ και απόγευμα στη λίμνη και με τόσες φωτογραφίες που τραβάει θα τον είχε εντοπίσει σίγουρα.


undefined
Ένας ακόμη μάρτυρας δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ ο κροκόδειλος " Κώτσιος " τη λίμνη Ζηρού".
Κανένας δεν έκοψε τα τριφύλλια και τα καλαμπόκια έμειναν απότιστα, γιατί όλοι με μία φωτογραφική μηχανή στα χέρια ανεβοκατεβαίνουν στις όχθες του ποταμού κυνηγώντας την αποκλειστικότητα , ελπίζοντας να βγούν στο δελτίο ειδήσεων των οκτώ.

Στη Ρωμιά έγινε σύσκεψη στην ταβέρνα του Ντίνου για να συντονίσουν τις κινήσεις τους και μάλιστα κάλεσαν ειδικό  ερπετολόγο .Επειδή ο ειδικός καθηγηγητής που είχε καλέσει από τηνΑίγυπτο ο Ναπολέων δεν είχε τον χρόνο να παραβρεθεί, κατέφθασε ο Τζουμερκιώτης μέγας επιστήμονας Βαγγέλης , ο οποίος  με μελέτη μόνο μίας εβδομάδας  " γνωμάτευσε" ότι δεν είναι κροκόδειλος αλλά πρόκειται για ένα απλό "σιέρπετο".

Φήμες ότι οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου τοποθέτησαν δίχτυ στο φράγμα του Λούρου μήπως και ευρίσκεται εκεί ο "Κώτσιος" κρίνονται ως ανυπόστατες.
Εξάλλου εκεί το δράκο , ( που μοιάζει με κροκόδειλο ), τον σκότωσε ο Άγιος Γεώργιος πριν πολλά χρόνια.
¨Ετσι  οι ελπίδες για αύξηση του τουρισμού, ειδικά στη Ρωμιά και την Τύρια αποδείχτηκαν φρούδες

Υ.Γ.1. Κάντε μπάνιο ελεύθερα, οι κροκόδειλοι στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στις λίμνες και τα ποτάμια, αλλά 'εχουν αποκτήσει πολυτελή γραφεία.
Υ.Γ.2. Κάπως έτσι θα γράφαμε το ρεπορτάζ εάν είχε απλωθεί η φήμη ότι υπάρχει κροκόδειλος στη ποτάμι που διασχίζει τον κάμπο της Μπόιδας-Μαυρής.

Χριστόφορος Ευθυμίου.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Επιστολή αγωνίας του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας προς τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη


Επιστολή αγωνίας προς τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, την οποία κοινοποιεί  στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, και προς τους βουλευτές της Πρέβεζας, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας.

"Έχουν οι πολίτες της περιφέρειας τα ίδια δικαιώματα στην περίθαλψη με τους πολίτες των Αθηνών;
Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνουμε, ότι το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό στις δομές του ΕΣΥ στο Νομό Πρέβεζας απαιτεί άμεσες ενέργειες για την επίλυσή του. Αν δεν ληφθούν έγκαιρα οι αναγκαίες αποφάσεις για τη στήριξη των δημοσίων δομών υγείας του νομού μας, κυρίως από πλευράς στελέχωσής τους με το στοιχειωδώς απαραίτητο προσωπικό, θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Αυτό ισχύει, επειδή με τις σημερινές ελλείψεις δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ασφαλή εφημέρευση. Τα προβλήματα κατά το τελευταίο διάστημα έχουν διογκωθεί περαιτέρω, παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα, η παθολογική κλινική, που αποτελεί τον κορμό του Νοσοκομείου, αντιμετωπίζει σήμερα οξύτατο πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Στελεχώνεται μόνο από δύο μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς και έναν επικουρικό, του οποίου η σύμβαση λήγει. Επομένως, υπάρχει άμεσος κίνδυνος αδυναμίας κάλυψης του προγράμματος των εφημεριών.
Το παιδιατρικό τμήμα, αυτή την περίοδο διαθέτει μόνο δύο παιδιάτρους, γεγονός που οδηγεί σε εμφανή αδυναμία κάλυψης των εφημεριών, παρά το γεγονός ότι συμμετέχει επιπλέον στις εφημερίες του νοσοκομείου και μία παιδίατρος που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού. Υπάρχουν ημέρες που οι γονείς που προσέρχονται με τα παιδιά τους για κάποιο έκτακτο περιστατικό, έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι το νοσοκομείο Πρέβεζας δεν διαθέτει τη συγκεκριμένη ημέρα εφημερεύοντα παιδίατρο, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. Είναι αυτονόητο, ότι για την κάλυψη των αναγκών μιας κλινικής, με βάση και το προβλεπόμενο από το νόμο όριο εφημεριών ανά γιατρό, απαιτείται η μόνιμη στελέχωση του κάθε τμήματος με τουλάχιστον τέσσερις ειδικευμένους γιατρούς.
Η ορθοπεδική κλινική έχει μείνει σήμερα με μόνο έναν γιατρό, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η αντιμετώπιση τραυματισμών και ατυχημάτων, για πολλές ημέρες του μήνα ! Η χειρουργική κλινική διαθέτει σήμερα τρείς μόνιμους γιατρούς (και έναν επικουρικό που λήγει η σύμβασή του) με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η κάλυψη των εφημεριών και να υπάρχει δυσχέρεια στην πραγματοποίηση των χειρουργείων. Στο αναισθησιολογικό τμήμα επίσης ο αριθμός των εφημερευόντων γιατρών είναι ανεπαρκής. Το καρδιολογικό τμήμα, που περιλαμβάνει και μονάδα εμφραγμάτων, έχει επί του παρόντος μόνο τρεις ειδικευμένους γιατρούς, οι οποίοι, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες, εκτελούν περισσότερες εφημερίες από όσες προβλέπει ο νόμος, για τις οποίες παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι. Η μονάδα τεχνητού νεφρού επίσης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.
Διάφορες πρόχειρες λύσεις που δίνονται κατά καιρούς για αυτά τα ζητήματα, με προσωρινές μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία, ή με προσλήψεις επικουρικών γιατρών με ετήσια σύμβαση, ενώ παρέχουν κάποια βοήθεια, δεν οδηγούν στην οριστική επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης. Ακόμα και η υπόσχεση για πρόσληψη επικουρικών γιατρών τριετούς θητείας, που δόθηκε από το Υπουργείο (σε επίσκεψη του τότε υφυπουργού, κ Μπέζα) δεν υλοποιήθηκε. Έτσι,συνεχίζεται η προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών ετήσιας θητείας, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο που λήγουν οι συμβάσεις τους, το νοσοκομείο να μένει ακάλυπτο. Επισημαίνουμε επίσης, ότι στο τελευταίο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας δεν περιλαμβάνονται κάποιες από τις υπάρχουσες δομές, όπως το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ο ξενώνας για ασθενείς με ψυχιατρικά προβλήματα, «Ψυχαργώς» και το ουρολογικό τμήμα. Πρόκειται για δομές με σημαντική προσφορά και για αυτό το λόγο ζητάμε τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Τα Κέντρα Υγείας του νομού μας επίσης αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ενώ επιπλέον κάποιοι από τους γιατρούς που υπηρετούν εκεί, καλούνται να καλύπτουν και ανάγκες του νοσοκομείου. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να υπάρχει δυσχέρεια κάλυψης των εκεί αναγκών, παρά το γεγονός ότι οι υπηρετούντες γιατροί πραγματοποιούν εφημερίες πέραν του προβλεπομένου ορίου. Χαρακτηριστικές είναι και οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό της τοπικής μονάδας του ΠΕΔΥ Πρέβεζας (πρώην ΙΚΑ).
Ανάλογο πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Πρέβεζας υπάρχει και για το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, με δεδομένο ότι οι σήμερα υπηρετούντες είναι λιγότεροι από τις πραγματικές ανάγκες. Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αναμένεται να διογκωθεί ακόμα περισσότερο από το τέλος του τρέχοντος έτους, με βάση την προβλεπόμενη ένταξη στο ΠΕΔΥ κάποιων υπαλλήλων που ανήκουν στα κέντρα υγείας και υπηρετούν με απόσπαση στο νοσοκομείο.
Έχουμε επανειλημμένως γνωστοποιήσει τα προβλήματα αυτά, τόσο στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, όσο και στην εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Από υποσχέσεις χορτάσαμε, αλλά τελικά κανείς αρμόδιος δεν έδωσε λύσεις στα προβλήματα.
.Το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού Πρέβεζας αποτελούν δομές, οι οποίες επωμίζονται το βάρος της περίθαλψης μεγάλου αριθμού μόνιμων κατοίκων, αλλά και τουριστών. Συνεπώς, αποτελούν μονάδες κομβικής σημασίας στον υγειονομικό χάρτη της Ηπείρου και είναι επιβεβλημένη η αναβάθμισή τους.
Τα προβλήματα απαιτούν οριστική επίλυση με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού ) και όχι με διάφορες πρόχειρες λύσεις -«μπαλώματα», που επιχειρούνται κατά καιρούς. Τονίζουμε, ότι το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του νομού μας ουσιαστικά στηρίζονται μόνο στην φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού, που αγωνίζεται με αυταπάρνηση να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών μας, αντιμετωπίζοντας επιπλέον και την αδιαφορία της Πολιτείας.
Για ακόμα μία φορά επισημαίνουμε την επιτακτική ανάγκη για ταχεία λήψη αποφάσεων, οι οποίες να διασφαλίζουν τη στοιχειώδη-έστω- λειτουργία των δομών του ΕΣΥ της περιοχής μας, αφού το θέμα αφορά ανθρώπινες ζωές.

Πρέβεζα, 13/7/2014

Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας
Με τιμή,

Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Μπακόλας
Ο Γεν Γραμματέας Χρήστος Γούσης"

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Την Τρίτη 12 Αυγούστου το 6ο River party στο Πολυστάφυλο

Έρχεται το 6ο River party στον Αχέροντα ποταμό στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυσταφυλιτών σε πείσμα των καιρών και κόντρα στο γκρίζο της εποχής δίνει τη δική του ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας
Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία πέντε έτη, στις 12 Αυγούστου 2014 η καρδιά της μουσικής στην Ήπειρο θα χτυπήσει στον μυθικό ποταμό Αχέροντα.
Στις όχθες του ποταμού των ψυχών, στην τοποθεσία Γέφυρα Μπακόλα στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας θα διοργανωθεί και φέτος, μία από κορυφαίες για όλη την Ήπειρο, ψυχαγωγική εκδήλωση για τη νεολαία (αλλά και όσους αισθάνονται νέοι) το 6ο River Party.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυσταφυλιτών σε πείσμα των καιρών και κόντρα στο γκρίζο της εποχής δίνει τη δική του ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας όπως το κάνει άλλωστε με ιδιαίτερη επιτυχία, όλα τα τελευταία χρόνια.
Το Ρίβερ Πάρτι στον Αχέροντα ποταμό στο Πολυστάφυλο έχει κερδίσει την αγάπη όλων των κατοίκων της περιοχής Λάκκας Σουλίου, αλλά και όλης της Ηπείρου, καθώς σπεύδουν να απολαύσουν τη μουσική βραδιά και να ζήσουν στους ρυθμούς του εκατοντάδες νέοι απ’ όλη την Ήπειρο. Πρόκειται για μία πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση που έχει καταφέρει να γίνει πλέον θεσμός και να κρατάει ψηλά τα σκήπτρα των θερινών μας διασκεδάσεων.
Ο ποταμός Αχέροντας, ο ποταμός των ψυχών, σύμφωνα με την μυθολογία, με τα πανύψηλα αιωνόβια πλατάνια τα οποία –ευτυχώς- ανθίσταται στις ασθένειες της εποχής- σε συνδυασμό με τη υπέροχη χλωρίδα της περιοχής, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο, όπου η μουσική έρχεται να δώσει χρώμα και πνοή.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυσταφυλιτών μας καλεί και φέτος στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, για μία βραδιά γεμάτη από αγαπημένη επίλεκτη μουσική, κέφι και χορό.
Ραντεβού λοιπόν στις όχθες του Αχέροντα το βράδυ της Τρίτης 12 Αυγούστου, στη Γέφυρα Μπακόλα στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας, για μία αξέχαστη βραδιά διασκέδασης.
Προγραμματίστε από τώρα τις διακοπές σας, ώστε να μην χάσετε το 6ο river party.

Θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Χαμόγελα στους Γεωργάνους για την πορεία του Κύργιου

Στα προημιτελικά σταμάτησε η (απίστευτη) πορεία του Νικ Κύργιου στο Γουίμπλεντον, καθώς ο 19χρονος ομογενής που δημιούργησε τεράστια έκπληξη και ανάγκασε τον πλανήτη να ασχοληθεί με αυτόν αποκλείοντας το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ραφαέλ Ναδάλ, ηττήθηκε από τον σαφέστατα πιο έμπειρο Καναδό Μίλος Ράονιτς με 3-1 (6-7, 6-2, 6-4, 7-6).
Ο αποκλεισμός όμως ουδόλως εξαλείφει τα… μαγικά που έκανε ο Κύργιος στο φημισμένο αγγλικό τουρνουά, ένα από τα τέσσερα της σειράς γκραν σλαμ, καθώς εκτός των άλλων ο ομογενής τενίστας συμμετείχε στο τουρνουά με wild card (ελευθέρας) και από την 144η θέση που κατείχε στο world ranking list όταν ξεκίνησε η διοργάνωση, την άλλη εβδομάδα θα βρεθεί στους κορυφαίους 70 του πλανήτη!
Στον τελευταίο προημιτελικό των Ανδρών όσοι περίμεναν ελβετικό «εμφύλιο» ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Στάνισλας Βαβρίνκα, διαψεύστηκαν. Ο Φέντερερ παρουσιάστηκε και απόψε σταθερός, επικράτησε του συμπατριώτη του με 3-1 (3-6, 7-6, 6-4, 6-4) και στον ημιτελικό θα βρει μπροστά του τον Ράονιτς, ο οποίος εναντίον του Κύργιου είχε σερβίς-«ρουκέτα» που του απέφερε 39 άσους.
Πάντως, η νίκη του ομογενή τενίστα Νικ Κύργιου επί του Ράφαελ Ναδάλ στο τουρνουά του Γουίμπλεντον, σκόρπισε χαμόγελα στο μικρό χωριό Γεωργάνοι των Ιωαννίνων, από όπου το 1960 ο πάππους του, Χρήστος Κύργιος με τη σύζυγό του Σπυριδούλα, έφυγαν για την Αυστραλία αναζητώντας καλύτερη τύχη.
«Ο Νικ αφήνει λίγο χαμόγελο στα δάκρυα» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Αναστάσιος Γούσης, ενώ στο καφενείο οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού συζητούν με υπερηφάνεια για τον εγγονό του Χρήστου Κύργιου.
Κάθε δύο χρόνια, οι παππούδες του Νικ επιστρέφουν για καλοκαιρινές διακοπές στους Γεωργάνους, ένα μικρό χωριό στη Λάκκα Σουλίου με 130 μόνιμους κατοίκους, που απέχει 60 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα. Έως 1962 το χωριό ήταν πολύ φτωχό και όπως ανέφερε ο κ. Γούσης «ο κόσμος έτρωγε καλαμπόκι αντί για σιτάρι» και οι περισσότεροι ξενιτεύτηκαν.
Η Αυστραλία απέκτησε ένα νέο ήρωα και είναι ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για τον Νικ Κύργιος που έγραψε ιστορία και με μια ονειρεμένη εμφάνιση επικράτησε του Ραφαέλ Ναδάλ με 7-6(5), 5-7, 7-6(5), 6-3 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Wimbledon.
Λόγω της διαφοράς ώρα πολλοί Αυστραλοί ξενύχτησαν για να δουν τον συγκλονιστικό αγώνα και μετά τη νίκη του ο Κύργιος είναι το κύριο θέμα σε όλα τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.
«Εκπληκτικός», «μαγικός», «ακαταμάχητος» είναι μερικοί από τους τίτλους των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης που δίνουν κάθε λεπτομέρεια του ομογενή άσου και της οικογένειάς του.
O 19xρονος, Ελληνοαυστραλός, Νο144, που έχει πατέρα Έλληνα και μητέρα από τη Μαλαισία, μάγεψε τον κόσμο του τένις, δίνοντας τη δική του παράσταση, απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Ναδάλ, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.
Ο ίδιος δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος (και) για την ελληνική καταγωγή του. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που όταν στα διπλά αγωνίζεται με τον άλλο ομογενή άσο Θανάση Κοκκινάκη και οι Αυστραλοί τους αποκαλούν το «ελληνικό δίδυμο».
ΠΗΓΗ: Σ. Χατζημανώλης, ANA-MPA