Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Συγχαρητήρια επιστολή του Ανεξάρτητου Βουλευτή Ν.Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου προς τους μαθητές του Νομού

                                                     
Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν.Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος με αφορμή το γεγονός της ανακοίνωσης των επιτυχόντων υποψηφίων μαθητών και μαθητριών του Νομού μας, για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, χαιρετίζει και συγχαίρει τις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται καλή συνέχεια στις σπουδές τους.
Συγχαίρει επίσης τους γονείς για την επιτυχία των παιδιών τους, όπως επίσης και την εκπαιδευτική κοινότητα για την συμβολή της στην επιτυχή έκβαση των προσπαθειών των μαθητριών και μαθητών του Νομού μας.
Επίσης ο κ. Παπαχρήστος παραινεί του υποψηφίους μαθητές που δεν κατάφεραν να φτάσουν τους στόχους τους, να μην αποθαρρύνονται και να γνωρίζουν ότι σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχει πάντοτε μια δεύτερη ευκαιρία. 


       Βαγγέλης Παπαχρήστος
Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

«Τα άγρια άλογα αργοπεθαίνουν αβοήθητα στα βουνά του Σουλίου»

Αίτηση-διαμαρτυρία του Γιάννη Γκουβά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος


Στον υπουργό Περιβάλλοντος (και στους τοπικούς φορείς) απευθύνεται ο τοπικός σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Δερβιζιάνων του δήμου Δωδώνης, Γιάννης Γκουβάς, για την τύχη των αγρίων αλόγων στα όρη Σουλίου, καλώντας την πολιτεία να μεριμνήσει για να μην αργοπεθαίνουν αβοήθητα, όπως σημειώνει. Πρόκειται για το θέμα που προν από λίγα χρόνια είχε ευαισθητοπιήσει πολλούς, όταν αποκαλύφθηκαν νεκρά άλογα από το ψύχος και την πείνα και είχε εγκριθεί στη συνέχεια σχετικό ρπόγραμμα0έργο για την προστασία τους. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει εκ νέου πρόβλημα διαβίωσης τους.


Η αίτηση-διαμαρτυρία είναι η ακόλουθη


Το καλάθι των Ηπειρωτικών αγροτικών προϊόντων.

Την πρόταση εργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «για το καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου», παρουσίασε σήμερα στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Κανελλόπουλος. Της συνεδρίασης θα ακολουθήσει η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας η οποία σε διάστημα δύο μηνών θα καταρτίσει την τελική πρόταση.


«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία», υπογράμμισε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για να επισημάνει ότι η παραγωγή τοπικών και ποιοτικών προϊόντων είναι αλληλένδετη με την ύπαρξη των απαραίτητων υποδομών, (αρδευτικά έργα, σύγχρονες κτηνοπτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ηλεκτροδότηση κ.α.)
«Χαίρομαι που ορισμένα ζητήματα που σας είχα θέσει προ διετίας έχουν αρχίσει να νομοθετούνται» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΟ 2ο ΦΙΛΙΚΟ

Στο 2ο φιλικό παιχνίδι που έδωσε χθες  ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ Θεσπρωτικού  στους Σφακιώτες Λευκάδος γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 από την ομάδα του Καλαμιτσίου.
Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ στο φιλικό αυτό παιχνίδι προβλημάτισε με την εμφάνισή του κυρίως στο Α΄Ημίχρονο και έδειξε να είναι πολύ κουρασμένος από τις καθημερινές και επίπονες προπονήσεις.
Στο διάστημα αυτό του Α΄ Ημιχρόνου, το Καλαμίτσι Λευκάδος με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ιδιαίτερα μετά το πρώτο  εικοσάλεπτο ,  πίεσε την ομάδα του ΚΕΡΑΥΝΟΥ και κατάφερε να πετύχει δύο ωραία τέρματα στο 23ο λεπτό με τον Ζακυνθινό και 39ο λεπτό με τον Γεωργάκη.
Στο Β΄ Ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, με τον ΚΕΡΑΥΝΟ να είναι καλύτερος και να πιέζει την ομάδα του Καλαμιτσίου. Το μόνο που κατάφερε στο τέλος ήταν να σημειώσει ένα τέρμα στο 78ο λεπτό με τον Καραγιάννη ύστερα από εκτέλεση πέναλτυ.
Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ στο Α΄ Ημίχρονο αγωνίστηκε με τους:
Duka, Δημολίτσα, Μπολάνο, Ντόβα, Πανούση, Λέτσο, Καλδάνη, Σιώρο, Φέκκα, Παπαδήμα και Μάριο.
Στο Β΄ Ημίχρονο αγωνίστηκε με τους:
Duka, Σιώρο Απ.,Μπολάνο, Ντόβα, Πανούση, Κούση, Μπόμπορη Π., Λέτσο, Τζιάκο Δ., Τζιάκο Γ.Ν., Καραγιάννη.
Παίκτες που δεν αγωνίστηκαν: Κουλιάτσης, Μπαλάφας και Κωλέτσης

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Moυσικοχορευτική βραδιά Παπαδατών

Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ιερής μνήμης του Πατροκοσμά στις Παπαδάτες, αποτελεί πάντα ένα ευλαβές προσκύνημα για τους ευσεβείς Παπαδιώτες και τους κατοίκους των γειτονικών χωριών.
Φέτος την Τρίτη, 23 Αυγούστου το εσπέρας, παραμονή της εορτής του προστάτη των Παπαδατών, πλήθος κόσμου ανηφόρισε από την πλατεία για προσκυνήσει τον ιερό χώρο, όπου στάθηκε και δίδαξε ο Άγιος και να αποτίσει τον δέοντα φόρο σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς τη σεπτή και καθαγιασμένη  μορφή του.
Το πλήθος των προσκυνητών και οι τοπικές Αρχές, με επί κεφαλής το δήμαρχο κ. Γιολδάση, παρακολούθησε και την λιτανεία της εικόνας, περί την πλατεία του χωριού, που τη συνόδευε η φιλαρμονική Θεσπρωτικού, του Δήμου Ζηρού.
Το ίδιο βράδυ ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος οργάνωσε την ετήσια μουσικοχορευτική βραδιά, στην αυλή του δημοτικού Σχολείου.
Με πολύ καλή προετοιμασία, με άριστη χωροθέτηση τραπεζιών και καθισμάτων, με λιτό φωτισμό, με ένα εκλεκτό επιτελείο εθελοντών εργατών και σερβιτόρων, και έχοντας στη διάθεσή του ένα κορυφαίο μουσικό και ερμηνευτικό σχήμα, που το αποτελούσαν οι Νίκος Φιλιππίδης, Γιάννης Παπακώστας και Βαγγελιώ Χριστιά, ο Μορφωτικός Σύλλογος πρόσφερε, στους συγχωριανούς τους και στους φίλους τους, μια εξαίρετη μουσικοχορευτική βραδιά.
Συγχαρητήρια, και του χρόνου!
Σωκράτης Βασιλείου
Πρεβέζης 93-10443 &
Παπαδάτες Πρεβέζης 48300
Τηλ. 210.5254920, 2683061046
         6932.708820

 Αθήνα 28 Αυγούστου 2011                                                 
                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους εκλεκτούς συγχωριανούς και φίλους μας, ότι προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε στις σχολικές και δημοτικές βιβλιοθήκες, τα αντίτυπα, που έχουν απομείνει από το βιβλίο :
 ‘‘Ήπειρος-Λάκκα Σούλι-Παπαδάτες-Ο τόπος μας και ο κόσμος μας’’
Εάν κάποιοι συγχωριανοί και φίλοι θέλουν να το προμηθευτούν μπορούν, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011, να απευθύνονται στο συγγραφέα ή στις εκδόσεις ‘‘Άπειρος Χώρα’’.
Μετά την ημερομηνία αυτή, το βιβλίο θα παραχωρηθεί οριστικά στις σχολικές βιβλιοθήκες.

Πέφτουν κλήσεις με το…τσουβάλι

Tριακόσιες τριάντα τέσσερις παραβάσεις για κίνηση και στάθμευση τροχοφόρων στην παραλιακή οδό, βεβαίωσε μεταξύ των άλλων το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το διάστημα 1η Ιουλίου με 15 Αυγούστου, ενώ πάνω από 300 είναι και οι παραβάσεις που κατέγραψε η Δημοτική Αστυνομία.
Στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι τις απαγορεύσεις αλλά και τα πρόστιμα φαίνεται ότι αγνοούν συστηματικά αρκετοί οδηγοί οι οποίοι συνεχίζουν να διασχίζουν με τα αυτοκίνητά τους ή τα δίκυκλά τους πεζόδρομους της αγοράς και της παραλίας.
Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι οι πολίτες που κάνουν λόγο για καθημερινό μποτιλιάρισμα τροχοφόρων σε χώρο που υποτίθεται ότι επιτρέπεται η κυκλοφορία μονάχα στους πεζούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η ακεραιότητα των τελευταίων.
Γίνεται προσπάθεια να «προστατεύουμε» το Ιστορικό Κέντρο, είπε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φραγκούλης, όμως οι λίγοι δημοτικοί αστυνομικοί δεν μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα παντού και όλες τις ώρες της ημέρας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια αστυνόμευσης του πεζόδρομου και τόνισε ότι τα μέτρα δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά το ζητούμενο είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ασφάλειας τον πολιτών, κάτι που όπως είπε και οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να τον προασπίσουν.
Το γεγονός αυτό επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Λ. Ειρήνης, ένα μέτρο που η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει, έχοντας την σύμφωνη γνώμη της επιτροπής ποιότητας ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου. Τις ενέργειες για την εφαρμογή του μέτρου συντονίζει ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης, ενώ το έργο της «οριοθέτησης» των θέσεων στάθμευσης θα υποδείξει η επιτροπή που έχει αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Μάλιστα έχει ήδη γίνει και η προμήθεια των σχετικών πινακίδων, ενώ μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι υπόλοιπες διαδικασίες.
  
EpirusPost.gr

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 29 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο

                              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ               
ΝΟΜΟΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ   Ζ Η Ρ Ο Υ                                                                             
                        
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                     ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ   17η
Π     Ρ     Ο     Σ     Κ     Λ     Η     Σ     Η
Π Ρ Ο Σ : 
1.  Τα  μέλη  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Δήμου  ΖΗΡΟΥ
2.  Γιολδάση  Δημήτριο,  Δήμαρχο  Δήμου  ΖΗΡΟΥ 
Καλείστε  να  προσέλθετε  στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  του  Δημαρχιακού  Καταστήματος  την  Δευτέρα  29  Αυγούστου  2011  και  ώρα  19 : 00΄  σε  συνεδρίαση  για  συζήτηση  και  λήψη  αποφάσεων  στα  παρακάτω  θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης :
1.      Έγκριση  σύναψης  προγραμματικής  σύμβασης  μεταξύ  του  Δήμου  Ζηρού  και  της  Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας  για  την  εκπόνηση  της  μελέτης  με  τίτλο : « Μελέτη  πυροπροστασίας  Δάσους  Φιλιππιάδας »
2.      Έγκριση  σύνταξης  της  μελέτης  με  τίτλο : « Περιβαλλοντική  Μελέτη  Πυροπροστασίας  Δάσους  Φιλιππιάδας »
3.      Έγκριση  υποβολής  πρότασης  στο  πρόγραμμα  Αγροτικής  Ανάπτυξης  της  Ελλάδας  2007 – 2013 « Αλέξανδρος  Μπαλτατζής »,  για  ένταξη  του  έργου :  « Πυροπροστασία  Δάσους  Ζηρού »
4.      Έγκριση  υποβολής  πρότασης  στο  Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα  « Ψηφιακή  Σύγκλιση »  για ένταξη  της  πράξης : «Ανάπτυξη  Ευρυζωνικού  δικτύου τοπικής πρόσβασης στο  Θεσπρωτικού »
5.      Ορισμός  ενός  τακτικού  μέλους  με  τον  αναπληρωτή  του  για  τη  συμμετοχή  τους  στην  Επιτροπή  παρακολούθησης  επίτευξης  του  σκοπού  και  της  τήρησης  των  όρων  της  προγραμματικής  σύμβασης  μεταξύ  του  Δήμου  Ζηρού,  της  Περιφερειακής  Ενότητας  Πρέβεζας – Περιφέρειας  Ηπείρου  και  του  ΤΟΕΒ  ΜΠΟΪΔΑΣ – ΜΑΥΡΗΣ  για  την  εκτέλεση  του  έργου :  « Αποκατάσταση  βλαβών  αντλιοστασίου  Α 0  Παντάνασσας  ( ΤΟΕΒ  ΜΠΟΪΔΑΣ – ΜΑΥΡΗΣ ) »  
6.      Έγκριση της Απόφασης 22/2011 Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ »  που αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011
7.      Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ – ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ»
8.      Έγκριση εκτέλεσης της εργασίας: « Επισκευή και συντήρηση του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Γοργομύλου » και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης
9.      Ορισμός  εκπροσώπων  του  Δήμου  Ζηρού  για  τη  συμμετοχή  τους,  μέσω  σεμιναρίων,  στο  πρόγραμμα: Ενθάρρυνση  και  υποστήριξη  της  συμμετοχής  των  γυναικών  σε  θέσεις  πολιτικής  ευθύνης  και  εκπροσώπησης  σε  περιφερειακό  και  τοπικό  επίπεδο »   
10.  Έγκριση  χορήγησης  οικονομικής  ενίσχυσης  στον  Αθλητικό  Ποδοσφαιρικό  Σύλλογο  Αγίου Γεωργίου  « ΓΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ  » 
11.  Αντικατάσταση  εκπροσώπων  του  Δήμου  Ζηρού  στη  μη  Κερδοσκοπική  εταιρεία                          « Ελληνικό  Δίκτυο  Πόλεων  με  Ποτάμια »
12.  Ενίσχυση  κωδικών  αριθμών  προϋπολογισμού  του  Δήμου  οικονομικού  έτους  2011
13.  Δημιουργία ιστοσελίδας Δήμου Ζηρού και τεχνική  υποστήριξη αυτής – τροποποίηση προϋπολογισμού
14.  Ακύρωση του αριθ. 3172/2008 Συμβολαίου
15.  Παραχώρηση Δημοτικής έκτασης στη θέση « ΦΤΕΡΗ » Της Τοπικής Κοινότητας Παναγιάς για δημιουργία Πτηνοτροφείου
16.  Διενέργεια  κλήρωσης  για  την  ανάδειξη  δικαιούχων  παραπηγμάτων  στην  εμποροπανήγυρη  του  Θεσπρωτικού  έτους  2011
17.  Διενέργεια  κλήρωσης  για  την  ανάδειξη  δικαιούχων  παραπηγμάτων  στην  εμποροπανήγυρη  της  Φιλιππιάδας  έτους  2011 
                                                                                               Η  Πρόεδρος
                                                           

                                                        Ιατρού – Παπαϊωάννου  Θεοδώρα